Bitcoin

Hvem er Bitcoin’s grunnlegger Satoshi Nakamoto?

Det er nesten et tiår siden Satoshi Nakamoto introduserte verden for Blockchain-teknologi og Bitcoin. Siden den gang har kryptomarkedet vokst til å omfatte tusenvis av prosjekter. I tillegg har den underliggende teknologien bak Bitcoin, blockchain, potensialet til å være en av de mest forstyrrende utviklingen siden introduksjonen av internett.

Til tross for alle disse fremskritt, er verden fremdeles ikke nærmere å oppdage den sanne identiteten til Bitcoin’s anonyme skaper. Dessverre har denne mangelen på resultater ført til at noen spekulerer vilt om denne personens eller personens identitet. Her er hva vi vet så langt:

Hva Satoshi Nakamoto fortalte oss

I oktober 2008 publiserte Satoshi Bitcoin’s whitepaper . Dette revolusjonerende dokumentet introduserte verden for blockchain-teknologi og cryptocurrency via Bitcoin. I papiret løste Nakamoto problemet med dobbeltbruk som hadde plaget tidligere forsøk på å gjøre cryptocururrency. Han fullførte denne oppgaven gjennom en introduksjon av en tidsstempel til hasjfunksjonen. Heldigvis etterlot Satoshi noen verdifulle ledetråder til identiteten hans.

Hvem er Sastoshi Nakamoto? – Bitcoin NewsHvem er Satoshi Nakamoto? – Bitcoin News
Nakamoto uttalte at han ble født i Japan 5. april 1975 i sine blogginnlegg. Han hevdet å være bosatt der, men denne påstanden har blitt undersøkt. Det som er sikkert er at Nakamoto hadde et utmerket grep om det engelske språket. I tillegg hadde han en tendens til å bare jobbe i løpet av tradisjonell britisk arbeidstid.

Satoshi Nakamoto ønsket å forbli anonym

Den ene tingen man ikke kan bestride, er at Nakamoto ønsket å være anonym. Det faktum at han brukte aliaset Satoshi Nakamoto, peker på denne avgjørelsen. Interessant er at Satoshi er en japansk guttenavn som betyr ganske enkelt “ en med klok aner ”. Dette ønsket om å være anonym har gitt tvil om fakta han presenterte for verden.

I tillegg er det ingen som vet sikkert hvorfor Nakamoto velger å forbli i skyggene. Noen spekulerer i at han møtte en syk skjebne eller bare venter på det perfekte tidspunktet å dukke opp. En ting er sikkert, han har aldri flyttet en eneste Bitcoin fra sine opprinnelige gruvesatser. Foreløpig er det anslått at Satoshi Nakamoto har utvunnet over 1 million BTC i sin spede begynnelse. Til i dag har ikke en eneste Bitcoin flyttet fra disse tidlige lommebøkene.

Verden vil vite

Regjeringer, selskaper og internettslanger har brukt alle tenkelige teknikker for å prøve å belyse Nakamotos virkelige identitet. I dag er internett fylt med konspirasjonsteorier og slikt angående Nakamoto. Her er de mest populære og outlandiske konseptene i omløp:

Så hvem er karen i alle Satoshi Nakamoto Memes?

Hvis du har vært på sosiale medier, har du sannsynligvis lagt merke til at de fleste Satoshi Nakamoto-memene inneholder bildet av samme person. Personen i disse memene er ikke Satoshi Nakamoto, det er faktisk Dorian Nakamoto . I mars 2014 fikk dette rolige individet livet opp og ned etter at Newsweek Magazine publiserte en historie som hevdet Dorian var den sanne Nakamoto.

Dorian Nakamoto benekter å være Satoshi NakamotoDorian Nakamoto benekter å være Satoshi Nakamoto
Hvorfor trodde Newsweek Dorian Satoshi var Bitcoin?
Bortsett fra det åpenbare, de har samme navn – Satoshi, Dorian var fysiker ved Cal Poly University med en historie innen systemteknikk. I tillegg jobbet han med mange klassifiserte forsvarsprosjekter i årene før. I tillegg jobbet han deltid som dataingeniør for ulike selskaper innen finansiell informasjonstjeneste.

Å beseire konspirasjoner om at Dorian var den virkelige Nakamoto, var hans tidlige svar til etterforskerne. Da han første gang ble kontaktet av reportere angående sin rolle i etableringen av verdens første cryptocurrency, trodde han feilaktig at de diskuterte et regjeringsprosjekt han hadde jobbet med i fjor. Han fortalte faktisk til journalister innledningsvis at “ det var blitt overført til andre mennesker .“ og at “ han ikke lenger hadde ansvaret .“

Kommentare deaktiviert für Hvem er Bitcoin’s grunnlegger Satoshi Nakamoto?