Bitcoin

DeFi-boom laat voormalige altcoin-lievelingen in het stof achter – maar voor hoelang?

De sterke prestaties van DeFi-tokens hebben die van veel top-10 altcoins ver overschaduwd, maar hoe lang kan deze trend duren?

De snelle populariteit en investeringsgroei die werd waargenomen in de Decentralized Finance (DeFi) -sector heeft een sterke weerslag gehad op de prijsgrafieken met DeFi en opbrengstgerelateerde tokens zoals Yearn.finance ( YFI ), Aave ( LEND ) en anderen die zich op hun allerbeste highs in 2020

Alleen al YFI is 10x gestegen sinds de beursnotering.In feite hebben de meeste spraakmakende DeFi-gerelateerde tokens een lange tijd beter gepresteerd dan Bitcoin ( BTC ) en andere altcoins. Zelfs governance- en infrastructuurprojecten zoals Chainlink ( LINK ) en UMA, waarvan de laatste in september een van de grootste DeFi-protocollen werd , werden overschaduwd door DeFi-tokens.

Als dus alle ogen gericht zijn op DeFi-projecten en slimme contractplatforms zoals Ethereum ( ETH ) en Cardano ( ADA ), lijken een paar sectoren in de cryptocurrency-wereld achter te zijn gebleven. Het meest opvallend zijn coss-betalingsplatforms zoals XRP en Stellar ( XLM ).

Hoewel slimme contractplatforms zoals EOS bescheiden winsten hebben geboekt, is het er niet in geslaagd om concurrenten zoals Ether bij te houden, wat het epicentrum was van de DeFi-rage van 2020 (aangezien de meeste DeFi-gerelateerde tokens Ethereum ERC20-tokens zijn).

Ripple verliest zijn allure

In de top-10 munten per marktkapitalisatie was XRP een van de slechtste presteerders in 2020, nadat het onlangs zijn positie als de derde grootste altcoin verloor aan Tether ( USDT ). Ripple is momenteel de vierde grootste cryptocurrency met een marktkapitalisatie van ongeveer $ 10,6 miljard.

Hoewel XRP sinds begin 2020 met 20% is gestegen, blijft het ver achter bij Bitcoin en vele andere altcoins. In het Q2-rapport van Binance onthulde de uitwisseling dat XRP de vijfde slechtst presterende crypto op het platform is.

Er zijn ook meerdere openbare problemen met het project geweest, zoals de langdurige class action-rechtszaak met betrekking tot de marketing en verkoop van het XRP-token. Ripple wordt ook geconfronteerd met een auteursrechtgerelateerde rechtszaak over het gebruik van het merk „PayID“ . Onlangs uitte Santander, een van de belangrijkste bankpartners van Ripple, zijn bezorgdheid over de adoptie van One Pay FX, het internationale betalingsnetwerk van Ripple.

Hoewel het er somber uitziet voor XRP, zijn er een paar positieve signalen voor het project , zoals de groei van de on-demand liquiditeit die sinds de lancering meer dan $ 2 miljard aan transacties heeft verwerkt en een 11x groei heeft gekend in de eerste helft van 2020, toen vergeleken met de eerste helft van 2019.

Er zijn ook plannen om dichter bij de DeFi-ruimte te komen met XRP-partner Flare Networks die een project aankondigt dat tot doel heeft de Ripple- en Ethereum-blockchains te overbruggen.

Ook privacymunten bleven achter

Grensoverschrijdende betalingen lijken op dit moment geen hot topic in crypto, gezien de speculatie rond DeFi en de groei in het gebruik van stablecoin . Er zijn echter ook andere zakken die niet zo goed presteren als DeFi of zelfs als Bitcoin, waaronder privacymunten.

Volgens gegevens van Messari , een gegevensbedrijf voor digitale activa, heeft Bitcoin beter gepresteerd dan veel van de privacymunten op de markt, hoewel populaire munten zoals Monero ( XMR ) en Zcash ( ZEC ) in de afgelopen 12 maanden bescheiden winsten hebben geboekt in vergelijking met Bitcoin. , respectievelijk ongeveer 5% en 20%.

Kommentare deaktiviert für DeFi-boom laat voormalige altcoin-lievelingen in het stof achter – maar voor hoelang?