Bitcoin

Bitcoin’s NVT Prijs op een All-Time High: Willy Woo

IN BRIEF

  • Blockchain-analist Willy Woo heeft onthuld dat de bitcoin al een inbreuk heeft gepleegd op zijn altijd hoge Network Value Transaction Ratio (NVT).
  • De hoge NVT score zou kunnen duiden op een groei als gevolg van een investering of een prijsbel door speculatie.
  • Woo gelooft dat het organisch wordt gedreven door lange termijn investeerders en zich dus in een lange termijn fase van stierengevechten bevindt.

On-chain analist Willy Woo heeft onthuld dat, terwijl de bitcoin nog niet op de grote hoogte van eind 2017 is, hij zijn prestaties in 2017 al heeft overtroffen in een belangrijke metriek.

Uitleg via Twitter op 27 oktober onthulde Woo dat de Network Value Transaction Ratio (NVT) van de bitcoin nu op het hoogste niveau ooit is.

Volgens Woo is deze beweging gedreven door „onderliggende lange termijn beleggers“, wat aangeeft dat de prijs van de bitcoin binnenkort weer een all-time high (ATH) zal bereiken.

De voorspelling van Woo komt op een moment dat de bitcoin vrij bullishly presteert, met meer dan 36% sinds september om $13.800 te breken op 28 oktober voor een 2020 jaar-tot-datum (YTD) high.

Het belang van NVT

Volgens DCResearch is de NVT een metriek die door Willy Woo is uitgevonden om te bepalen in hoeverre de prijs van een digitaal goed onder- of overwaardeert. De NVT wordt berekend door het totale marktmaximum te delen door het dagelijkse transactievolume (in USD).

Hoe groter het resultaat, hoe waarschijnlijker het is dat er een verhoogde investeringsvraag ontstaat door een speculatieve zeepbel of door een hoge groeifase. Woo legt NVT uit op zijn website:

„Wanneer de NVT van Bitcoin hoog is, geeft het aan dat de waardering van het netwerk hoger is dan de waarde die wordt doorgegeven op het betalingsnetwerk, dit kan gebeuren wanneer het netwerk in hoge groei is en investeerders het waarderen als een investering met een hoog rendement, of als de prijs zich in een onhoudbare zeepbel bevindt“.

Vooruitkijkend naar wat er daarna komt voor de marktbeweging van de bitcoin, gelooft Woo dat de „organische waardering“ van de Bitcoin Revolution gebaseerd op zijn NVT, die momenteel iets meer dan $10.000 bedraagt, de prijs uiteindelijk naar een nieuwe recordhoogte zal duwen.

Bitcoin’s Bullish October

BeinCrypto rapporteerde op 26 Oktober dat de bitcoin zijn hoogste wekelijkse sluiting sinds Januari 2018 registreerde, die bij $13.039 sluit. De grafiek hieronder laat zien hoe het dramatisch is gestegen (sinds een scherpe terugval in september) naar highs, slechts kort gezien in de stierenloop van 2017.

Verschillende factoren hebben deze ontwikkeling gestimuleerd. Op 27 oktober onthulde een Grayscale Investments onderzoek dat 55% van de respondenten geïnteresseerd was in bitcoin.

Eerder op 4 oktober verklaarde Michael Saylor, CEO van Microstrategy, dat zijn beslissing om $425 miljoen van de kasreserves van zijn bedrijf over te hevelen naar bitcoin was omdat hij bitcoin beschouwt als een „harder goed dan goud“.

Kommentare deaktiviert für Bitcoin’s NVT Prijs op een All-Time High: Willy Woo